Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Campania „Împreună pentru o societate mai sigură” la final
Poliția Satu Mare  - Marti, 27 Februarie 2018

Campania instituţiilor MAI locale s-a încheiat marţi, 27 februarie 2018, prin activităţi informativ-preventive susţinute de reprezentanţii instituţiilor implicate împreună cu peste 100 de elevi ai Liceului Tehnologic George Bariţiu din Livada.

Fiecare din cele 4 instituţii reprezentate la aceste activităţi prin cadre specializate a avut parte de un timp alocat.

Astfel, elevii au aflat despre misiunile în care este implicată Jandarmeria Satu Mare, reprezentată la întâlnirile cu elevii prin domnul plutonier adjunct şef Câmpeanu Bujor, dar şi despre modul în care tinerii pot accede spre profesia de jandarm.

Din partea Serviciului Judeţean Anticorupţie a fost prezent domnul subcomisar Lucuţ Cristian, care a transmis elevilor un mesaj de încurajare pentru respectarea legilor ţării şi a explicat în ce constau infracţiunile de corupţie, precum sunt darea şi luarea de mită sau traficul de influenţă, subliniind faptul că încercarea de a corupe un funcţionar public  reprezintă o infracţiune aspru pedepsită.

Pentru că infracţionalitatea se află în strânsă legătură cu dependenţele de substanţe, coordonatoarea Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, subcomisar Iacob Camelia le-a atras atenţia tinerilor asupra unor activităţi pe care le-ar putea avea la această vârstă pentru a se distra, fără compania drogurilor, o companie care cel mai adesea îi va aduce în postura de victime sau chiar de infractori.

Cultivarea unor pasiuni, preocupările şcolare şi extraşcolare, crearea unui plan pe termen cât mai lung, pot constitui factori de protecţie în faţa tentaţiilor generate de substanţele care perturbă mintea, dau dependenţă şi, în final, îndepărtează individul de  şansa de a avea o viaţă fericită şi împlinită.

La ultima activitate din cadrul campaniei „Împreună pentru o societate mai sigură”, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Satu Mare a fost reprezentat de subcomisar de poliţie Hrihorişan Felicia, ofiţer coordonator al Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi de agent principal Cochera Paula, purtător de cuvânt al instituţiei. În discuţiile purtate cu elevii, reprezentantele Poliţiei au vorbit despre misiunea instituţiei şi numeroasele activităţi în care sunt implicaţi poliţiştii şi i-au încurajat pe participanţii la întâlniri să opteze pentru a-şi continua studiile într-una din instituţiile MAI, dacă se regăsesc în profilul pe care un candidat la o astfel de funcţie trebuie să îl aibă.

La cele două activităţi susţinute la Liceul din Livada au participat 101 elevi şi 4 cadre didactice, sub coordonarea şi cu directa implicare a doamnei director prof. Popescu Monica.

Pe parcursul celor 10 întâlniri care au avut loc în 5 licee incluse pe agenda primei campanii MAI locale de acest gen, mesajele reprezentanților instituțiilor participante au ajuns la  peste 550 de elevi şi peste 40 de cadre didactice.

 

Tags: campanie  final  impreuna  societate  
1378 vizite
Distribuie pe